Stacey Wakelin

ELECTION: Langley Township council candidate Stacey Wakelin

A Voter’s Guide to key election questions.

Stacey Wakelin

Running for council in Langley Township

.

Volunteer and retail advocate, 42

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: Stacey has lived and worked in the Langley area for almost 13 years.

She is the former co-owner of Langley’s Clipper Street Scrapbook Co.; founder of BC Parents for Inclusivity Facebook group; and organizer of community events designed to provide opportunities for neighbours to connect.

Stacey is action-oriented, efforts with refugees, people experiencing homelessness, and with LGBT youth over the last few years have been her focus.

Municipal government absolutely has the potential to make life better for everyone.

Entering politics was never in her life plan, but helping people has always been a part of Stacey’s life.

Putting people first does not mean ignoring the economy, the environment, or social sustainability.

We need a balanced framework for development so that each Township resident is considered and included in the community. Our Township is growing at a tremendous pace.

Let’s have a council that listens to the voices within it.

.

Website: www.staceywakelinforlangley.ca

.

Facebook: @VoteStaceyWakelin

.

Phone: 778-808-8954

.

Twitter: @StaceyWakelin

.

• Who is your favourite superhero, and why? A local high school student, in the midst of an exceptionally difficult time in their life, chose to use their voice to make life better for others. They did that by speaking in our school’s to inform and inspire others to always be kind and inclusive of all.

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Willoughby

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 13

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: Four, and have watched many meetings on the TOL website (livestream)

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Yes

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes, however, we need transit NOW and Skytrain will not be moving forward.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes, in partnership with other organizations.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes. If needed.

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes. I would also like to see a community health centre in the Township. This facility could provide a variety of services and perhaps take some of the stress off of the hospital.

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: No

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: No

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: Yes

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Yes

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No

Just Posted

Controversial Langley condo developer fights extradition on U.S. fraud charge

Mark Chandler’s lawyer argued before the B.C. Court of Appeal Friday to keep him in Canada.

Snowfall warning: 5-10 cm expected in Lower Mainland

The snowfall will start Tuesday and carry on into the evening, before tapering off Wednesday

Snowfall warning issued for Surrey, Langley

Environment Canada warns to ‘be on the lookout for adverse weather conditions and take necessary safety precautions’

LETTER: Langley man says Wilson-Raybould deserves Canadians’ respect

A letter writer said the former federal justice minister is one of a rare class of politicians.

LETTER: Langley MP serves up government’s position on new impaired driving law

The new legislation is the biggest change to drunk driving laws in four decades, an MP argues.

Mermen calendar targets ‘toxic masculinity,’ raises big money for charities

Newfoundland and Labrador Beard and Moustache Club gave a cheque for more than $202,000 to Violence Prevention NL

Make sure measles shots up to date, Public Health Agency says

Measles causes high fever, coughing, sneezing and a widespread painful rash

Super snow moon set to rise across B.C.

It is the biggest and brightest moon of the year

‘Our entire municipality is heartbroken’: Seven children die in Halifax house fire

A man and woman remained in hospital Tuesday afternoon, the man with life-threatening injuries

5 to start your day

IHIT investing South Surrey homicide, B.C.’s budget set to focus on climate change, poverty and more

Minister says plans to fight poverty, climate change, focus of B.C. budget

The NDP said in its throne speech last week that affordability will be the hallmark of its initiatives

UPDATED: ‘Violent’ B.C. man back in custody after Alberta arrest

Prince George man with ties to Vernon was being sought by police

After a week away, SNC-Lavalin questions await MPs returning to Parliament

Two have resigned already: Jody Wilson-Raybould was veterans affairs minister and Gerald Butts was Trudeau’s principal secretary

Bad weather halts search for missing B.C. snowshoer until at least Wednesday

The rescuers were able to rescue the missing man’s friend

Most Read