Serena Oh

ELECTION: Langley City mayoralty candidate Serena Oh

A Voter’s Guide to key election questions.

Serena Oh

Running for mayor in the City of Langley

.

Advisor for the highest ranking politicians (2015-18), 60

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Not answered

.

Candidate provided bio: Residency: Langley. Volunteering: BC Seniors Games, seniors resources society. Top issues: 1. Affordable housing, poverty reduction. 2. Safe healthy, vibrant City. 3. Clean rapid transit.

.

Phone: 778-277-1110

Email: serenaoh100@gmail.com

.

• Who is your favourite superhero, and why? Serena Oh is my superhero, honest, kind, loving, courageous, bold, problem-solver, never give up, strong leadership.

.

There are three candidates running for the City of Langley’s mayor’s chair. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Douglas

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: Five years

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: 5-7

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Work with federal government.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: No.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: Yes.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: No.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: Yes.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: Yes.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: No.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: No. Work with Township.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes. Review.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: No. Homeless issues work with Township.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: Yes.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: Yes.

Just Posted

VIDEO: G-Men seek revenge Saturday night in rematch at Langley Events Centre

Portland’s Winterhawks downed the Vancouver Giants 5-3 during a road trip down south.

UPDATE: Abbotsford murder victim was brother of slain gang leader

Mandeep Grewal gunned down Thursday, brother Gavin killed in North Van in 2017

LETTER: Retired firefighter defends union’s election involvement

In rebuttal to another letter writer’s stance on firefighter involvement in municipal politics.

Painful Truth: Homelessness is the only issue on Langley ballots

Reporter Matthew Claxton said reducing homelessness should be a focus for those elected.

Langley Advance What’s On: Oct. 18, 2018 edition

Submit Langley events: LangleyAdvance.com/add-event or news@langleyadvance.com (subject: What’s On).

Tommy Chong says cannabis legalization makes him proud to be a Canadian

Legendary marijuana advocate and comedian celebrates cultural milestone at Kelowna event

MLA to become Nanaimo’s next mayor, could weaken NDP’s grasp on power

Leonard Krog’s win will trigger a byelection when he gives up his provincial seat

Horvat nets OT winner as Canucks beat Bruins 2-1

Young Vancouver star had spirited scrap earlier in contest

Team Canada gold medal winners for first time in world curling championship

Team Canada earned gold in Kelowna at the 2018 Winn Rentals World Mixed Curling Championship

3 in serious condition after altercation on Granville strip: police

Patrol officers came upon the fight just after 3 a.m. on Granville Street near Helmcken Street

B.C. passenger caught smoking weed in a car issued $230 fine

Saanich police did a field sobriety test on the driver and deemed it safe for him to drive

Pedestrian rushed to Lower Mainland hospital after being hit by car

Friday night crash is latest in rash of collisions involving pedestrians in Surrey

Payette invites critics to ‘come and spend a few days’ with her

Governor General Julie Payette made her first official to B.C. back in March

More pot stores expected in B.C. in coming ‘weeks and months’: attorney general

Attorney General David Eby and Public Safety Minister Mike Farnworth visited the new BC Cannabis Store in the province’s Interior

Most Read